Hääkukat kestokukista

Päivitetty: helmi 1

S-Saniaisen tarina silkkikukkien erikoisliikeestä hääkukkasitojaksi

Ensimmäinen hääkimppu kestokukista


Olen Sanna Niinistö, yrittäjä kestokukkasitomo S-Saniaisessa.

Tässä blogissa kerron miten minusta tuli kestokukkien ammattilainen, hääsidonnassa sekä muutenkin kestokukkien käytöstä ja kehityksestä hääkukkina.


Kun olin valmistunut kukkasitojaksi 2016 työskentelin kukkakaupassa aitojen kukkien parissa.

Ystäväni oli menossa naimisiin ja pyysi minua tekemään hänelle hääkimpun, mutta allergian vuoksi hänelle oli vaikea löytää sopivia kukkia, niinpä päädyin ehdottomaan hänelle hääkimppua kestokukista.

Olin muutenkin aina harmitellut kukkakaupan hävikkiä, että miten ihanaa olisi tehdä kestokukista enemmänkin asetelmia sillä silloin ei hävikkiä tulisi ja niitä voisi käyttää uudelleen jolloin olisivat myös ekologisia.

Ystäväni oli aluksi hieman epäileväinen ja mietti miltä muovikukka näyttäisi hääkimpussa.

Kun näytin hänelle vaihtoehtoja kestokukista jotka olivat todella upeita, hän yllättyi suuresti ja oli valmis näkemään miltä hääkimppu tulisi näyttämään valmiina.


Silkkikukat/tekokukat/ikikukat vai mitä ne on?


Ystäväni oli siis todella yllättynyt miltä näyttävät hääkimpussa silkkikukat/tekokukat/ ikikukat vai millä nimellä niistä nyt haluaakaan puhua ja kun olin saanut kimpun valmiiksi hän ei voinut uskoa että ei ollut aikaisemmin tullut edes ajatelleeksi vaihtoehtoa kestokukista hääkimppuun.

Se on totta että 2017 ei kestokukkahääkimppu todellakaan ollut niin suuressa suosiossa sillä tekijöitäkään ei paljoa ollut,puhumattakaan silloin kun itse menin naimisiin 2013 en ollut törmännyt vaihtoehtoon kestokimpusta.

Uskon että S-Saniaisella on suuri rooli ollut tämän asian eteenpäin viemisen takana, sillä ensimmäisten joukossa olemme ammattilaisena tätä vaihtoehtoa esittelemässä, no mutta siitä myöhemmin :)

Ystäväni pääsi naimisiin ja juhlat olivat sujuneet hienosti, kukaan vieraista ei ollut uskoa että hääkimppu ei ollut elävistä kukista ja jaksoivat vielä juhlien jälkeenkin ihmetellä sitä.

Hääkimppu pääsi paraatipaikalle kirjahyllyyn ja siellä se komeilee edelleen, muisto säilyy niin tuoreena eikä tarvitse pelätä ettei kimppua voisi siirtää tai pölyjä puhdistaa.

Omalle hääkimpulleni kävi aika kehnosti :D tosiaan kun oma hääkimppuni oli aidoista kukista ja halusin tietysti kuivattaa sen, niin kyllä se oli pakko heittää lopulta roskiin.

Harmittaa kyllä etten tiennyt silloin 2013 vaihtoehtoa kestokimpusta koska se olisi edelleen ihana muisto ja raha mikä kimppuun meni oli aika suuri... Toisaalta mietin myös, että jos nyt menisin vasta naimisiin niin rahaa kukkiin todennäköisesti meni vielä enemmän, enkä osaisi varmaankaan päättää minkälaisen haluaisin kun upeita vaihtoehtoja on niin paljon :D

Tosiaan voisin nyt tehdä omasta hääkimpusta kopion kuvan perusteella, sitten kun juhlimme 10.v hääpäivää niin olisi aika kiva pöydäkoriste :)

Muutamille asiakkaille olen kopio kimppuja tehnytkin ja idea on tosi hyvä :)
Siitä lähti sitten ajatus että kestokukista tosiaan voi tehdä kaikkea mitä aidoistakin kukista tehdään joten tästä innostuneena aloin väsäilemään kotona saunan pukuhuonneessa erilaisia asetelmia ja kimppuja ja lähdin niitä myymään erilaisiin myyjäisiin.

Ensimmäiset isommat myyjäiset oli jouluna naistenmessut joulukukkien kanssa ja vastaanotto oli erittäin hyvä.

Siitä sain varmuutta vielä lisää ja äitini ehdotti minulle, että jos perustettaisiin ihan oikea liike näistä kestokukista. Olin sinä päivänä kipeänä, mutta en kauaakaan jäänyt miettimään vaan olin heti mukana innokkaana ja saimme kylältämme edullisen liiketilan, siitä se lähti. Silkkikukkien erikoisliike syntyi :)


Aika nopeasti liikkeen perustamisen jälkeen kiinnostus hääsidontaa alkoi kasvamaan ja ensimmäisiä häätilauksia alkoi tulemaan, aloin miettimään että hetkinen olisiko tämä nouseva juttu, hiukan kyllä epäilin, sillä en ollut varma miten ihmiset kiinnostuisivat enemmän kestokimpuista, mutta äitini oli aivan varma että kyllä hääsidonnasta tulee vielä S-Saniaiselle päätyö. Näin jälkeenpäin voisi ajatella että ihan kuin hän olisi nähnyt jostain ennustuspallosta tämän :D
Selkeä vaihtoehto


Vuonna 2020 kestokukista hääkimppu ei ole enää ihmetys vaan selkeä vaihtoehto.

Ja vielä mainio sellainen, monestakin syystä.

Mikä parasta niistä saadaan jokaiselle unelmien kimppu eikä tarvitse miettiä vuodenaikaa tai sesonkeja, vaan lempikukkia on saatavilla kokoajan :)

Kukat ovat kehittyneet vuosien aikana valtavasti ja kokoajan tulee enemmän ja enemmän aidomman näköisiä.

Tietysti ammattitaitoisella sidonnalla niistä saadaan upeita luomuksia :)

Jos haluat kuulla lisää hääkukka maailmasta kestokukkien näkökulmasta niin jää ihmeessä seuraamaan blogiamme :)#bloggingtips #WixBlog #haakukat #silkkikukat #kestokukat #kestokimput #kukkablogi

250 katselukertaa0 kommenttia