Elämää kivijalkaliikkeessä Vihdin kirkonkylällä

Päivitetty: helmi 1

S-Saniainen silkkikukkien erikoisliike 2017-2019
Oma ihana erikoisliike


Oman liikkeen pitäminen oli ihanaa, rakastin sitä, että sai tehdä myyntiin omia tuotteita ja palvella asiakkaita! Asiakkaita kävi liikkeessä paljon myös muualta paikkakunnilta, mm. Turusta,Porista,Tampereelta ja Helsingistä. Oli mahtava kuulla, että sana erikoisliikkeestäni kiiri muuallakin vaikka vihtiläiset olivat kyllä vakioasiakkaita, kesäkukat saivat suuren suosion!


Sain tehdä todella paljon erillaisia tilaustöitä, moni tuli astian tai maljakon kanssa liikkeeseen ja niihin toteutin upeita asetelmia sekä erilaisiin juhliin haettiin kimppuja ja kortteja.

Ovikransseja tuli tehtyä myös paljon, sain toteuttaa ihmisten toiveita ja se oli parasta :)

Valikoimissa meillä oli ruukkukasveja,viherkasveja,kimppuja,asetelmia, kortteja, irtokukkia, koriste-esineitä ym.


Pidin myös muutamia kukka-asetelma/ kranssi kursseja, ne olivat suosittuja.

Suurin ongelma oli se, että kestokukista sai tehtyä mitä vain ja kaikenlaisia ideoita pulppusi kokoajan, eikä millään aika riittänyt niiden kaikkien toteutukseen, niin monipuolisia ne ovat :D


Päätettiin kokeilla messuilua ja osallistuttiin ensimmäisiin messuihin jotka olivat Turun yleismessut 2017. Messut olivat tulleet itselle tutuksi puutarhurikoulusta, sillä olimme juuri 2016 luokkani kanssa Turun puutarhamessuilla osastollamme edustamassa koulua.

Neljä päivää kestävät messut olivat hieno ja opettavainen kokemus, siinä sai paljon nähtyä ihmisiä ja verkostoitua.Mahtava projekti Merikeskusvellamoon


Sitten liikkeeseen tuli asiakas joka oli kuullut, että teen myös hääsidontaa kestokukilla ja hän oli kiinnostunut tilaamaan vähän enemmän...

Merikeskuvellamoon oli suunnitteilla Tahdon! näyttelyä 2019 kesällä ja sain upean projektin toteuttaa kaikkien heidän tuleville mallinukeille hääkimput/somisteet jotka sopivat 1800-1900 luvun häihin.

Projekti oli todella mielenkiintoinen ja välillä haastavakin, sain mustavalkoisten kuvien perusteella toteuttaa kaikki kimput/somisteet.

Suuri kunnia oli saada tehdä nämä näyttelyyn ja pääsin myös itse paikalle avajaisiin jotka olivat 7.6.2019Ensimmäiset häämessut


Hääsidonnan kysyntä oli kasvanut runsaasti,

joten olimme päättäneet lähteä ensimmäisille häämessuille Lovemedo Helsinkiin tammikuussa 2018

Siellä meillä oli pieni paikka ja olimme aivan uusia kasvoja, uudella tuotteella.

Jännitin messuja ihan hirveästi, ensinnäkin, että pysyy terveenä ja miten ihmiset reagoivat.

Messuja edeltävänä iltana olimme laittamassa osastoamme valmiiksi ja tunsin oloni todella kipeäksi ja huonovointiseksi, toivoin todella etten tulisi kipeäksi.

Aamulla pääsimme paikalle ja huono-olo oli edelleen kunnen päivän aikana onneksi lähti pois, eli uskoisin että olin vain niin jännittynyt! :D


Alun epävarmuutta

Meillähän oli alussa hieman pelokas fiilis, mitä ihmiset oikeasti sanoo?

Olimme ekaa kertaa noin suurelle ihmismäärälle esittelemässä pelkästään hääsidontaa, messuillahan ei ollut ketään muuta ammattilaista kukkasitojaa joka tekisi ainostaan kestokukista, joten tuote oli todellakin ihmisille aivan uusi.

Saimme yllättyä kyllä positiivisesti! Ihmiset olivat aivan hämmästyneitä miten upeita hääkukat voi kestokukista olla ja saimme hurjan määrän varauksia eli messut olivat todellinen lottovoitto!

Tästä saimme lisää virtaa ja uskoa tekemiseen! :)

Vuosi meni häähumussa ja kävimme useissa pienemmissäkin häätapahtumissa esittelemässä työtämme ja kiinnostus vain kasvoi.

Siitä seurasi hyvin hääpainoitteinen työelämä, kokoajan häähumua ja iloisia ihmisiä, sen ihanampaa työtä saa etsiä :)

Pääsimme messuelämään kiinni ja varasimme heti seuraavat, niistä ja paljon muustakin seuraavaksi :)
#häämessut #blogi #kestokukat #kestohääkimput #ssaniainen
15 katselukertaa0 kommenttia